در دوران قرنطینه چه کار کنیم؟ 2021
تقریبا اکثر ما نمی دانیم در دوران قرنطینه چه کار کنیم؟ در این مدتی که در منزل هستیم آرام آرام می توانیم اثرات قرنطینه خانگی و فشار آن بر روح و روان اعضای خانواده را درک کنیم. افرادی که به دوستان خود سر می زدند و در فعالیت های اجتماعی شرکت می کردند اکنون مجبورند در خانه به همراه اعضای آن بمانند و در محیطی در بسته به زندگی ادامه دهند. این در خانه ماندن آرام آرام اثرات منفی خودش را در رفتارهای اعضای خانواده نشان خواهد داد. مطالعه ای نشان می دهد که اثرات قرنطینه بر عموم انسان ها می تواند بسیار بزرگ باشد. اضطراب، خشم، اختلالات خواب، افسردگی و اختلالات جدی مرتبط با استرس (PTSD) از جمله این عوارض است.
مطالعه بر روی بیماران قرنطینه شده در زمان سارس نیز تا 30 درصد عوارض جدی استرس را نشان می داد. ترس از بیمار بودن، خستگی، کسل بودن، مشکلات مالی و دعواهای زناشویی، پرخاشگری کودکان، افسردگی ناشی از تماشای بیش از حد تلویزیون و مراجعه به شبکه های اجتماعی و … می تواند از عوارض قرنطینه خانگی باشد. این مشکلات نه تنها متوجه افرادی با پیش زمینه مشکلات ذهنی می باشد بلکه افراد سالم را نیز درگیر می کند.
افراد سالمی که دائم در تکاپو، رفت و آمد و ورزش و شادی بوده اند و روابط اجتماعی قدرتمندی را بنا کرده بودند حالا به یکباره می بایست بر روی تمامی این مسائل خط کشیده و فعالیت های خود را به شدت محدود نمایند. حالا باید به راه هایی بیندیشیم که می تواند به تحمل این روند کمک کرده و این دوران را راحت تر و مفیدتر کند.
برنامه ای منظم برای خود در نظر بگیرید: از لباس های خواب خود خارج شوید، حمامی دلچسب بروید و برنامه ی خود را دنبال کنید تا حس عادی بودن شرایط را در خود حفظ کنید. حمام به شدت بر روی آرامش و روحیه شما تاثیر مثبت خواهد داشت. حتی با رعایت مصرف آب می توانید هر روز خیلی کوتاه این حال خوب را برای خود رقم بزنید. برنامه ریزی بسیار مهم است. کارهای روتین برای خود در نظر بگیرید.
حضور خود در یک محیط ثابت را تغییر دهید: این به معنای شکستن قرنطینه نیست بلکه می توانید به خانه پدر و مادر خود که مطمئنید در قرنطینه هستند بروید و فردای آن روز ساعاتی آنها به سراغ شما بیایند. البته باید مطمئن باشید که آنها مبتلا نیستند و رفتارهای ناقض قرنطینه انجام نمی دهند. با این تغییر موقعیت می توانید روحیه خود را تلطیف کنید. می توانید برنامه ورزش و پیاده روی در محیط هایی که خلوت می باشد داشته باشید. با احتیاط پیاده روهای خلوت پیرامون خود را در ساعات اولیه صبح که همه خواب هستند پیدا کنید و کوتاه پیاده روی کنید. البته این موارد باید با توجه به شرایط قرنطینه بررسی شود. اگر در منزل تردمیل دارید حتما از آن استفاده کنید و بعد از آن حمامی دلچسب بروید.
مراقب بدن خود باشید: غذای خوب بخورید، خوب بخوابید و ورزش کنید. حتی در فضای خانه می توان ورزش های خوبی داشت.
در تماس باشید: با دوستان، اقوام، همکلاسی ها. از تلفن استفاده کنید و با عزیزانتان تماس های تصویری بگیرید. ارتباط بسیار در روحیه شما تاثیر مثبت خواهد داشت. انسان ذاتا موجودی ارتباط محور می باشد و قرنطینه با ذاتیات انسان در تضاد است.
ورودی ها را کنترل کنید: بروز باشید و از اخبار مرتبط با شرایط باخبر شوید. اما مواظب باشید ورودی ها زیاد نشود. از منابع معتبر موارد مورد نیاز را دریافت کنید و چشم بر روی بقیه خبرها بپوشید. شما نباید حال و هوای خود را با سیل خبرها خراب کنید. این به معنای بی توجهی به دیگران نیست بلکه این خود جزئی از روند مبارزه با این بیماری و درمان آن است. ما با اینکه هنوز بیماری را نگرفته ایم اما در حقیقت بیماری ما را درگیر خود کرده است. اگر بیماری روحی خود را شدید می بینید حتما با پزشک مشورت کنید و داروی مناسب مصرف کنید.
با کسل بودن مبارزه کنید: کارهای جدید بکنید و پروژه های جذاب مفیدی را آغاز کنید. به اندازه تلویزیون ببینید و بازی های مفید دورهمی انجام دهید. به یاد داشته باشید که فقط یک کار را انجام ندهید. انجام یک کار یکنواخت موجب کسالت می شود. هر کاری را بر اساس ظرفیت خود توسعه دهید. به خود شناسی بپردازید و برای آینده خود برنامه ریزی بهتر و مفیدتری کنید.
از مشاجره و بحث های بیهوده بپرهیزید: در این شرایط افراد به علت فشارهای روحی ممکن است زود تحریک شوند و بحث های بیهوده و کشمکش های اعصاب خورد کن راه بیندازند. لطفا آرام باشید. به یکدیگر گیر ندهید. اگر همسرتان آدم شلخته ایست، در این مدت بی نظمی های او را تحمل کنید. حساسیت های دوران عادی را در دوران قرنطینه اعمال نکنید. حضور در خانه، خود محدودیت است پس بهتر است محدودیت ها را تشدید نکنید. انسانها در یک محیط در کنار هم خیلی دوام نمی آورند پس طول این مدت را با رعایت نکات بالا بیشتر کنید تا بحران بیماری بر طرف شود.
در لحظه زندگی کنید: آشپزی کنید. یک سوپ خوشمزه درست کنید و با خانواده در بالکن منزل میل کنید. مرد و زن ندارد؛ همه میتوانند در تهیه غذا سهیم باشند. یک کتاب خوب را با اطرافیانتان بنوشید. فرصت در کنار هم بودن را بهتر درک کنید و همسر، پدر و مادر و فرزند خود را خوب ببینید. عبادت و ارتباط با خدا می تواند حال شما را خوب کند. یک تلفن جانانه به دوست یا نزدیکان خود بزنید. یک بازی سالم با خانواده خیلی خوب است. نگران بیماری و مرگ نباشید چون آن کسی که به شما حیات داده است هم می تواند از آن محافظت کند و هم می تواند آن را از شما بگیرد. پس به خدا توکل کنید و بر روی اهداف و انگیزه های خود متمرکز شوید. احساس مفید بودن را با انجام کارهای خوب در خود زنده کنید.
انشاء الله با یاری خداوند از این شرایط رها خواهیم شد.
خوشحال می شم نظرتون رو در زیر برام کامنت کنید و اگر از این مطلب خوشتون اومد اون رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید.