مسعود مردیها

کارآفرین

طراح سایت و گرافیک

مترجم و مدرس

شاعر و نویسنده

روان پژوه و مشاور

مسعود مردیها

کارآفرین

طراح سایت و گرافیک

مترجم و مدرس

شاعر و نویسنده

روان پژوه و مشاور

نوشته های بلاگ

تاثیرات مضر تماشای تلویزیون

تاثیرات مضر تماشای تلویزیون

تاثیرات مضر تماشای تلویزیون

نویسنده سوفو آرچن

گروه ترجمه: عباس جوشقانی ، سارا براتیان، صفورا براتیان، محدثه گلزار مشکی و مجید اسماعیلی – ویرایش نهایی متن: مسعود مردیها

در فرهنگی که مردم حداقل دو دستگاه تلویزیون در خانه هایشان دارند و به شدت به تماشای تلویزیون اعتیاد پیدا کرده اند به هیچ وجه نمی توان تاثیرات مضر تماشای بیش از حد تلویزیون را از قلم انداخت.

مسلما تلویزیون چیزهای فراوانی را به مخاطبین خود عرضه می کند و بی تردید یک نوآوری بزرگ است اما هنگامی که به آن متکی شویم چه برای آگاه شدن و چه برای سرگرم شدن، تلویزیون قطعا می تواند تاثیرات منفی بسیاری بر مردم داشته باشد.

در زیر به اصلی ترین اثرات مضر تماشای تلویزیون اشاره می شود؛ مواردی که باید همیشه به یاد داشته باشید قبل از اینکه به سمت نمایش تلویزیونی مورد علاقه خود بروید.

تلویزیون برای سلامتی شما مضر است

تماشای تلویزیون یعنی بی تحرکی و بی تحرکی با چاقی و بیماری قلبی پیوندی ناگسستنی دارد. آیا شما فکر می کنید این فقط یک تصادف است که در غرب، جایی که مردم وقت زیادی را صرف تماشای تلویزیون می کنند، چاقی و بیماری قلبی در همه سنین به سرعت در حال بالا رفتن است؟

مطالعات زیادی روی اثرات مضر سلامتی ناشی از تماشای تلویزیون در حال انجام می باشد. مطالعه تحقیقاتی جدید که در مدرسه سلامت عمومی هاروارد انجام شده است حاکی از آن است که تماشای زیاد تلویزیون می تواند خطر ابتلا به چاقی پیشرونده و دیابت نوع 2 را به طور جدی افزایش دهد. شگفت آور نیست که مطالعه دیگر انجام شده در دانشگاه رود آیلند نشان می دهد که تماشای طولانی مدت تلویزیون حس اثر بخشی بیننده را در حفظ و نگه داری سلامت فردی کاهش می دهد.

تلویزیون اطلاعات غلط به شما می خوراند

یکی از مضرترین اثرات تماشای تلویزیون این است که تلویزیون ظاهرا آمده است که حقیقت را توصیف و گزارش کند! در حقیقت تلویزیون فقط به ما یک نقطه نظر اجمالی از آنچه در جریان است ارائه می دهد و این مخصوصا موقع تماشای اخبار تلویزیون اتفاق می افتد. وقتی ما یک اخبار 30 دقیقه ای تماشا می کنیم معمولا باور می کنیم که همه آن چیزی که در حال نمایش دادن به ماست همه آن چیزی است که در حقیقت موجود است. از آن گذشته اکثر مردم بر این باور هستند که اگر بیشتر ازین برای دیدن وجود داشت آیا تلویزیون به ما نشان نمی داد؟ متاسفانه بیشتر مردم هرآنچه تلویزیون به آنها می خوراند را می پذیرند بدون اینکه حتی بر درستی آن شک کنند.

یکی از مهمترین دلایلی که ما هر آنچه تلویزیون نشان می دهد را باور می کنیم این حقیقت است که ما جهل را به دانایی ترجیح می دهیم چون به قول معروف بی خبری خوش خبری است. جستجو برای دانستن حقیقت نیاز به تلاش دارد ولی ما ترجیح می دهیم که اخبار شبانگاهی همه آن جستجو را برای ما انجام دهد.

در این روش ما نیاز به انجام کاری نداریم نه تلاشی و نه هیچ نگرانی درباره آن، ما راه ساده را انتخاب می کنیم اما با این کار نمای تحریف شده ای از حقیقت را پذیرفته ایم.

تلویزیون شما را احمق می کند.

دیگر اثر به شدت مضر تماشای تلویزیون این حقیقت است که تلویزیون می تواند مانع توانایی تفکر در انسان شود. صحبت کردن دائمی مدیران در تلویزیون که دائم در حال ارائه اطلاعات، نظرات، تحلیل ها و انتقادات جدید در رابطه با هر چیزی به ما هستند باعث می شود ما از ذهن نقاد خودمان دیگر استفاده نکنیم. با این رویه ممکن است به سادگی گمراه شویم و فریب بخوریم.

قطعا تعدادی از برنامه های تلویزیونی، آموزشی و جالب هستند ولی اکثریت برنامه های تلویزیون به زبان ساده به درد نخورند. بنا براین به ندرت می توان برنامه ای را در تلویزیون پیدا کرد که ما را به فکر کردن وا دارد.

برنامه های تلویزیونی طوری طراحی می شوند تا با دامنه توجه ما مطابقت داشته باشند. لذا به همین علت تقریبا همه برنامه های تلویزیونی سی الی شصت دقیقه طول می کشند.

علاوه بر این در برنامه های تلویزیونی به ندرت کل برنامه را به یک موضوع واحد اختصاص می دهند ازین رو نه تنها برنامه های تلویزیونی نمی تواند برای شروع یک بحث، تفکر درخور و شایسته ای را برای شما فراهم کند بلکه اطلاعات را طوری ارائه می دهد که ما به طور صحیح نمی توانیم آنها را هضم کنیم. لذا ما بدون اینکه اطلاعات را از فیلتر تحلیل ذهنمان بگذرانیم آنها را مبنای شکل گیری اعتقاد خود قرار می دهیم و بدینسان زمانی که فکر می کنیم خیلی دانش بدست آورده ایم در حقیقت بر حماقت های خود افزوده ایم.

تلویزیون وقت شما را هدر می دهد

زندگی کوتاه است ولی ما چنین انتخاب کرده ایم  که آن را با تماشای تلویزیون بگذرانیم. فقط به این فکر کنید که ما چند ساعت در روز را با تماشای تلویزیون هدر می دهیم. نظر سنجی ها حاکی ازین است که مردم در جهان غرب 5 تا 10 ساعت در روز به تماشای تلویزیون می پردازند.

به جای بهره بردن از زندگی به بهترین نحو، جلوی یک چیز مرده می نشینیم ولو یک وسیله ی سرگرم کننده هم باشد؛ وسیله ای که ما آن را به عنوان جانشینی برای روش زندگی صحیح انتخاب کرده ایم. به جای بیرون رفتن و انجام بازی فوتبال، بسیار پایبند تماشای بازی های فوتبال شده ایم و بازیکنان مورد علاقه امان را تشویق می کنیم گویا آنها قهرمانان واقعی هستند. به جای رفتن به آشپزخانه و پختن یک غذای سالم ترجیح می دهیم روی مبل بنشینیم و برنامه های آشپزی آنچنانی ببینیم برنامه هایی که در آن افراد از انواع غذاهای خوشمزه لذت می برند و این در حالیست  که ما بدنهایمان را با غذاهای ناسالم پر می کنیم. به جای بیرون رفتن برای دید و بازدید، گپ زدن و تفریح کردن، خودمان را میان چهار دیوار محبوس می کنیم و همیشه تنهاییم تا بتوانیم با دقت کامل فیلم های ماجراجویی، نمایش های واقعی، و سریال های دنباله دار تلویزیونی را تماشا کنیم.

ولی من از شما سوال می کنم آیا این روش زندگی است؟

یک زمان خواهد آمد که انرژی روحی و جسمی شما محو خواهد شد و خواهید فهمید که حقیقتا زندگی نکرده اید ولی آن زمان خیلی دیر خواهد بود و شما افسوس خواهید خورد.

اکنون فرصتی است برای شما تا با شور و علاقه زندگی کنید و خنثی بودن را رها نمایید.

لینک منبع مقاله

متن اشکال یابی ترجمه مفید برای علاقه مندان به یادگیری مهارت ترجمه

خوشحال می شم نظرتون رو در زیر برام کامنت کنید و اگر از این مطلب خوشتون اومد اون رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

Tags:
0 0 آراء
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
با خبر شدن از
1 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده تمام نظرات
پادکست تُ آغاز شد...مشاهده صفحه
1
0
من رو با درج دیدگاه، از نظرتون با خبر کنیدx

Follow Me On Instagram

خوشحال میشم در اینستاگرام در کنار هم باشیم. احتمالا فیلترشکن را باید روشن کنید.