مسعود مردیها

کارآفرین

طراح سایت و گرافیک

مترجم و مدرس

شاعر و نویسنده

روان پژوه و مشاور

مسعود مردیها

کارآفرین

طراح سایت و گرافیک

مترجم و مدرس

شاعر و نویسنده

روان پژوه و مشاور

نوشته های بلاگ

مصاحبه اصفهان زیبا با مسعود مردیها

می 8, 2017 متفرقه
مصاحبه اصفهان زیبا با مسعود مردیها

مصاحبه هم محله اصفهان زیبا – حمیده آذرانی با مسعود مردیها

یادمه چند سال پیش خانمی باهام تماس گرفت و خودش رو به عنوان خبرنگار معرفی کرد. اون روز من به عنوان مسئول فرهنگی کانون سبحان مشغول فعالیت بودم. سوال اون روز در مورد آسیب شناسی مراسمات مذهبی بود که من حسابی به این موضوع انتقاد کردم. شاید اون بنده خدا انتظار داشت که من حسابی تعریف و تمجید کنم و با لفاظی این نحوه مراسم رو تایید کنم ولی من حسابی انتقاد کردم و …. متن مصاحبه رو در زیر میارم:

 مسعود مردیها از فعالان کانون فرهنگی سبحان: جشن های مذهبی خواهر خوانده مظلوم عزاداری ها

مسعود مردیها: این روزها بیشترین تاثیر الگوی جشن های مولودی خوانی، مقطعی و برای تخلیه ی احساسی جوانان در زمانی کوتاه است. چه بهتر اینکه قدم در راهی بگذاریم تا بتوانیم ، در دراز مدت پاسخ گوی روح معنویت جوی جوان امروزی در میان این حجم عظیم شبهات باشیم

بحث شادی و غم در جوامع و فرهنگ های مختلف نمودهای مختلفی داشته و دارد. در روانشناسی، شادی را محرکی برای فعالیت بیشتر و سرزندگی عنوان می کنند و از غم به عنوان عامل بازدارنده از پویایی و تحرک بیشتر یاد می کنند. با توجه به اینکه جامعه ما، جامعه ای دینی است و بسیاری از آیین ها و مراسم مهم ما مربوط به مناسبت ها و مناسک دینی است، مشاهده می کنیم تعادل مناسبی بین برگزاری مراسم سوگواری و آیین های شادی در کشور ما وجود ندارد. امام صادق(ع) در روایتی شیعیان را کسانی می دانند که در مصیبت و حُزن اهل بیت، محزون و در شادی و سرور آنها مسرورند. متاسفانه شاهد هستیم که آیین های مذهبی شاد در کشور ما به شکوه و گستردگی مراسم سوگواری نیست و هر چند در سال های اخیر، جشن هایی چون نیمه شعبان و عید غدیر باشکوه تر از گذشته برگزار می شود، ولی این جشن ها عمومیت ندارد. البته هدف از بررسی این موضوع نادیده گرفتن و یا حتی کم اهمیت تلقی کردن مراسم سوگواری نیست ، ولی لزوم توجه به مقوله شادی در جامعه ای که بیشتر جمعیت آن را جوانان تشکیل می دهند، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

مسعود مردیها در رابطه با برگزاری جشن های مذهبی در سطح شهر گفت: « کانون ما در سابقه ی ده ساله ی خود در برگزاری جشن های مذهبی به این رویکرد رسیده است که بجای برگزاری مراسم های مولودی خوانی ، نشست های آموزشی خودمانی با موضوعات مختلف در چارچوب دین بپردازیم. علاوه بر این نوع ، نگاه ما به مبحث پذیرایی در این مراسم ها ، با برگزارکنندگان دیگر متفاوت است . ما اعتقاد به پذیرایی های تجملاتی با هزینه های بالا نداریم و معمولا با چای و شیرینی از حاضرین در جلساتمان پذیرایی می کنیم و معیار جذب مخاطب را این موارد در نظر نمی گیریم »

 وی در ادامه در رابطه با موضوعات مورد بحث در اعیاد مذهبی افزود : « موضوعات انتخابی در مراسم ها در زمینه ی معرفت شناسی ائمه، رفع شبهات و اسلام شناسی است به همین خاطر بیشترین مخاطبین ما جوانان و دانشجویانی هستند که به دنبال کسب معلومات و پاسخی برای سوالات خود هستند و همین امر مهمترین دلیل برای تعیین مسیر برنامه های ما بر خلاف جهت جشن های معمول است . »

 این فعال فرهنگی معتقد بود که : « متاسفانه در سطح شهر آن اندازه که به برگزاری هرچه باشکوه تر عزاداری ها اهمیت می دهند و به بیان ساده تر افراط می کنند ، در اعیاد ائمه از در تفریط در آمده و به تدارکات مختصری برای آن رضایت می دهند. »

 مردیها در پایان صحبت هایش بیان کرد : « این روزها بیشترین تاثیر الگوی جشن های مولودی خوانی ، مقطعی و برای تخلیه ی احساسی جوانان در زمانی کوتاه است. چه بهتر اینکه قدم در راهی بگذاریم تا بتوانیم ، در دراز مدت پاسخ گوی روح معنویت جوی جوان امروزی در میان این حجم عظیم شبهات باشیم .»

 منبع: هم محله اصفهان زیبا – حمیده آذرانی

خوشحال می شم نظرتون رو در زیر برام کامنت کنید و اگر از این مطلب خوشتون اومد اون رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

Tags:
0 0 آراء
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
با خبر شدن از
1 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده تمام نظرات
پادکست تُ آغاز شد...مشاهده صفحه
1
0
من رو با درج دیدگاه، از نظرتون با خبر کنیدx

Follow Me On Instagram

خوشحال میشم در اینستاگرام در کنار هم باشیم. احتمالا فیلترشکن را باید روشن کنید.